Administration


Jag är i startgroparna på ett nytt, stort projekt. En galet blommande vägg, en vägg full med rosor. (Har jag ju gjort förr, men det blir på ett nytt sätt nu.) På ett sätt är det jätteroligt, jag har fått stipendium för att kunna genomföra det så jag har råd att kosta på det. Samtidigt är det som jobbigast nu, när många viktiga beslut ska fattas om vilka bilder jag ska jobba med, hur stora och många de ska vara, hur jag ska överföra dem på screenramarna och vilka ramar de ska överföras på. 

Idag har jag i alla fall bestämt att det får bli nyinköp av åtminstone åtta ramar (det behövs fyra för varje tryck, och för att inte behöva spola ur bilder i tid och otid måste jag i alla fall kunna ha igång några bilder samtidigt), Jag har redan beställt. Det blev dyrt det! Och så har jag beställt plast man kan skriva ut på och plast man kan kopiera till, så att jag åtminstone kan fixa schabloner till de minsta trycken själv. Det blev också dyrt. De större bilderna får jag fixa med hjälp av Arkitektkopia. Det blir nog inte heller billigt.

Snart, om några veckor eller så, kan jag nog starta tryckandet i verkstaden. Vore kul om delar var färdigt till en utställning KKV-styrelsen ska ha på Textilkoll i början av mars. Men det är kanske att hoppas för mycket. 

En ros är en ros är en ros
En del av ett av mina senaste verk, vilket jag gjorde till utställningen "In blanco" som visades på Trelleborgs museum under hösten.  Min nya vän spiky.


Den nittonde december fick jag ytterligare kulturtantspoäng och en ny kompis; Spiky. Spiky är en spikmatta och varenda dag sedan han kom till mig, bortsett från julafton och juldagen, har jag tillbringat en stund liggandes på honom. Eftersom jag inte har några större bekymmer med smärta har jag inte heller särskilt ont av att spendera tid med tusentals små piggar instuckna i skinnet. Snarare är det skönt när det svider, sticker och spänner.
Däremot har han inte gjort särskilt stor nytta, vilket jag trodde och hoppades. Enligt andra spikmatteliggare ska det hjälpa mot ryggproblem och vara avslappnande. Det har jag inte märkt. Man ska gå ner i vikt också. Pyttsan. Den enda nytta fjag har haft av Spiky hittills har varit hjälp mot klåda. Kliar det på ryggen är det bara att röra sig lite medan man ligger på mattan. Då rispar det som bara den i skinnet. Och blir små snygga röda blodiga ränder. Härligt. 

Nytt år, nygammal blogg.


vid tolvslaget.

Det var ett tag sedan sist. Bloggpausen har varat sedan påsk, och nu när jag hade tänkt återgå till gamla vanliga bloggen kunde jag inte längre logga in. Så jag skapade en ny med samma namn och hoppas att det inte strular sig i cyberspace på grund av det. Jag tänker att min blogg ska handla mest om det jag gillar mest; att skriva och textlkonsta. Men eftersom jag jobbar 80 procent, pluggar 50 procent och dessutom sitter i styrelsen för KKV-textiltryck i Malmö misstänker jag att konsten och skrivandet i vanlig ordning får stå tillbaka lite. Hade tänkt bli vältränad det här året också, så en del tid får väl tillbringas på friskis och svettis... Ja ja. Skål för 2009!

RSS 2.0