På landet någonstans i Sverige.

Jag hade en underbar helg. Kor och nyfödda kalvar, gökgalanden, blommor, blommor, blommor, gärsgårdar, sol, regn, cykelturer, promenader, sovmorgnar, färskpotatis, grill, kramar och pussar och rabarber. Men kattungarna hittade vi inte.

Krassel och host!
Det började kännas redan i måndags morse, då vi åkte iväg på läger med några klasser, men jag valde att ignorera det. Tog lite smärtstillande och var glad och hyfsat pigg och badade fötterna i havet, var med på vattenkrig, styrde och ställde och satt i solen. Allt var frid och fröjd, eleverna var glada och det kändes fint att få bjuda dem på natur och umgänge och utomhusmåltider. Men framåt kvällen blev det värre och natten var en ren plåga. Jag frös och svettades om vartannat och hade vansinnig huvudvärk. Så efter frukost andra lägerdagen fick jag kasta in handduken och åka hem. Surt. Missade grillkvällen på verkstaden också till stor besvikelse.

Var sjuk på onsdagen också, feber och allmän risighet, Fick ställa in kvällens resa till Skäret också och bara vila och vila. Inte min starka sida direkt!

På torsdagen kunde jag masa mig ut på stan och fika med Therese och framåt eftermiddagen blev det bättre med mig så jag kunde åka till Heldingborg, kolla keramikutställning på Dunkers och efter en stunds vila gå på födelsedag- och -examensfest hos Kalle och Britta. 

Nu är jag på benen igen. Med röd näsa och tjock röst men ändå. Idag blir det tvätt och städ och lite sådant. Imrogon drar jag och Ola ut på landet några dagar. Ska bli fint som snus!

Lund, Katrinetorp, MalmöVeckan som gick innebar mycket jobb med att färdigställa elevernas utställning på Katrinetorp. I lördags var det vernissage med pompa och ståt, tal och levande musik och en massa fina konstverk. Jag är så vansinnigt stolt över mina elever! Både Katrinetorp som helhet och utställningen i sig är väl värda besök. Åk dit!

Förutom utställningsbyggande har jag hunnit med en grillfest i Lund och lite barnvakteri. Nu i helgen har pappa varit på besök och det har promenerats, druckits öl, setts på fotboll, ätits på restaurang och handlats.

Imorgon bär det av på läger. Kul kul. Jag har gjort en spökdräkt.

Varberg
Fastän jag var så trött att det gjorde ont när klockan ringde i lördags morse masade jag mig upp ur sängen och ner till stationen. Tänkte att sjuk går väl lika bra att vara i Varberg som i Malmö. Och vila kan jag göra var jag än befinner mig. Och jag är glad att jag tog mig iväg. Det blev en väldigt slapp och skön triohelg med Jenny och Sara och med hjälp av Kan jang och sömn känner jag mig nu så gott som återställd. Helgens höjdpunkter var Saras fantastiska glödbädd under grillningen, yatsyvinsten och mötet med Bockstensmannen. 

Sjukan.


Det är fredag och det är andra dagen jag är hemma från jobbet på grund av en mystisk sjuka. Jag har huvudvärk och lite ont i kroppen och är mest bara vansinnigt trött och orkar ingenting. Att flytta sig från sängen till soffan är värsta projektet. Jag har tråkigt! Och blir dessutom lite stressad över att det är mycket på jobbet nu; nästa vecka bygger vi utställning och har vernissage och veckan efter det är det dags att åka på läger. Jag har en massa fingrar med i båda spelen, och blir lite nojig över att inte vara på plats. Ja ja. Inte mycket att göra mer än att vänta. Måste försöka bli så frisk att jag kan ta mig till Varberg med tåg i morgon. En födelsedagspresent från Jenny och Sara: en helg med dem i en sommarstuga där. Hoppas hoppas!

Våren.

 

När jag var ett litet barn i Ekedalen, med smutsiga byxor och hemstickad tröja, var min vårritual att hittavårens första tussilago. Och jag visste precis var jag skulle leta. Det var vidbäcken uppe vid tippen, och så fort snön hade smält så var jag där och tittade.Och när den första lilla ynka tussilagoknoppen kikade fram, plockade jag den.Därefter gick jag hem till farmor och farfar med den och visade stolt upp den.Och farmor slog alltid ihop med händerna, låtsades bli förvånad och sa:

-  Men kära barn då, har det redan kommit tussilago!

Och så tog hon fram en liten äggkopp med vattentill den där lilla, lilla tussilagon, och så fick jag slå sig ner på en stol iköket och för att fira tussilagons återkomst fick jag dricka ett glas saft ochäta en bulle. Och så visste jag, att nu hade våren kommit. 


Tidaholm

Så var jag hemma i Malmö igen. 

Talet i Tidaholm gick bra, men på grund av värme och torka var det eldningsförbud så istället för valborgseld var det x antal marschaller (hur stavas det?). Inte riktigt samma effekt. När pratandet var över kunde jag njuta av ledighet och sol. Deklarationen är inlämnad så den kunde jag koppla bort. Hurra! Istället blev det några fikor med släkt och vänner, fotbollskoll, grillning, vårpromenad, biltvätt och oljebyte, tidaholmspizza och klingsglass innan vi for söderut igen. 

RSS 2.0