The time of my life!


Jag läste i en krönika i Sydsvenskan att det var sjutton grader och sol i Paris häromdagen. Och jösses vad jag längtar tillbaka dit just nu. Belleville. Utsiktsplatsen. Au Folie. Croissanter. Tjocka, röda gardiner. Le Soleil. Hångel. Konstmuseer. Parker. Vitenamesiska vårrullar. Fyllecrepes.

Den bästa sommaren i mitt liv. 

Utsikten från vardagsrummet i vår andra lägenhet.


Hångel på sniskan...Söndagsbakelser.

Efterlängtad helg!


Sällan har jag varit så lättad över att det är helg. De senaste dagarna har jag varit så trött om kvällarna. Nu ska jag ta det lugnt.

Idag efter jobbet har jag varit ute och promenerat i det underbara vädret, klippt mig och fredagsstädat. Om en liten stund ska vi gå ut och äta med några vänner. Imorgon blir det sovmorgon och sedan, om vädret håller i sig, blir det utflykt innan 30-årsfesten på kvällen.

På söndag vaktar jag utställningen i verkstaden mellan 12 och 16. Kom gärna dit!


Skrota runt och komma ikapp.


Idag är det en skön dag. Jag var en sväng på verkstaden på morgonen, ensam. Gjorde några provtryck och städade lite. Efter det har jag varit hemma och skrotat runt, plockat ordning på lite grejer, mailat några mail, kolla upp några saker och liksom kommit i kapp i livsadministrationen. Det går så fort ibland,livet, är så fullt med människor och ansvar och åtaganden att det kan vara viktigt att umgås med sig själv och (här lockas jag att skriva "stanna upp" men jag tycker det låter så vansinnigt klyshigt så det kan jag bara inte skriva). 

I fredags var jag ute och åt med några kollegor -ytterligare en födelsedagspresent. Jag har firat i över en månad nu. Det var väldigt trevligt och gott. 

Igår var det vernissage på Textilkoll. Ola skulle egentligen åkt till Köpenhamn, men hans Köpenhamnssällskap blev sjukt så han hängde med till verkstaden och hjälpte till att dricka upp vernissagevinet. Därefter hade vi Tove och Hanna på mat och våfflor här hemma. Jag blev så trött att jag somnade i soffan medan Tove var kvar. Ogästvänligt. Förlåt Tove! Kanske inte så bra att dricka vin hela dagen. Man blir rätt slö. 

Nu är det bara tre veckor kvar på praktiken. Bra. Det är jobbigt att jobba så mycket som jag gör nu. 

Vernissage!Mat, textilkonst och blöt kvinnokamp.


Några bilder från helgen. Först från verkstaden och Ellen Odins blocktryck. Sedan från kvinnodagsdemonstration i ösregn.


LITE TEXTIL GÖR STOR SKILLNAD


Jag häller med Ikea; textil gör skillnad! Och textiltryckverkstäder. Och textilkonstföreningar. I alla fall i mitt liv.

Imorgon har NTA - Nordic textile art årsmöte i Malmö, och i samband med det kommer det vara en hel del föreläsningar och andra jippon, samt gemensam middag på kvällen. Fint. Och ikväll har vi på verkstaden tjuvstartat genom att bjuda in alla hitresta NTA:are till verkstaden på mat och vin och hemlig gäst. Den hemliga gästen var Ellen Odin, vår hedersmedlem och en av få i Sverige som behärskar blocktryckstekniken. Hon hade med tyger och visade och hon berättade om hur hon jobbar. Bilder kommer snart. Nu ska det sovas. Godnatt!

Fullproppat i livet och hjärnan.


Nu ger jag upp för dagen. Det skulle läsas två lärarhögskoleböcker idag hade jag bestämt, men då visste jag inte att den ena var torr som fnöske och den andra var på nästan 500 sidor. Summa summarum har jag läst en halv bok och skrivit lite kommentarer till den, samtidigt som jag haft täta slösurfspauser och sett till att klämma in ett badkarsbad mitt i allt. 

Fram till påsk blir det väldigt intensivt. Jag skulle få en praktikplats tilldelad av lärarhögskolan i Kristianstad, men dagen då jag skulle börja hade de inte fixat någon plats, så jag fick ordna själv... Med snabba ryck. Det blev på Parkskolan igen, och eftersom Birgitta, som jag gör praktik hos, går i pension till påsk har jag tryckt in 10 veckors halvtidspraktik på sex veckor. Det blir väl kanske 8o procent praktik. Och så har jag kvar de flesta av mina egna lektioner parallellt... Och så är det ju en massa annat också. Som tur är är det mesta kul.

I morgon efter jobbet ska jag till verkstaden och bygga en utställning i vår lilla galleri-butiks-lokal, på torsdag ska jag nog träna och på fredag ska jag till kiropraktorn och se om jag kan få hjälp med min värk i bröstryggen.

Till helgen (fredag lördag) har NTA (Nordic textile art) årsmöte i Malmö med tillhörande föreläsningar och jippon. Verkstaden ska vara med och ordna lite och jag ska så klart gå på mötet också. Och på söndag är det kvinnodagen, då ska det förmodligen demonstreras. Och läsas 500 sidor lärarhögskolebok kanske. Hm.

För övrigt var helgen som gick jättesuperbra: I fredags var jag på verkstaden och testade att gjuta in virkade skulpurer i vax. Sedan blev det middag med Bea på kvällen. På lördagen var det heldag med Therese; SPA, lunch, melodifestivalsgenrep, skumpa och sedan sexrätters supergod avsmakningsmeny på fiskrestaurang i Lund. I söndags blev det ytterligare vaxande, förmiddagskaffe med Tove, städdag i verkstaden och sedan middag hos svärmor i Helsingborg. Mycket mat. Och det ger tighta byxor... Beach 2009 har blivit 2010.

RSS 2.0